Projecten

Nieuwbouw Seppe Airparc te Bosschenhoofd
OpdrachtgeverSeppe Airparc Zuid
AannemerAan de Stegge

tekst-seppe-airparc

259 app. De Hofmeesters te Rijswijk
OpdrachtgeverVestia Delft
AannemerDura Vermeer Bouw Leidschendam

De Hofmeesters

Gepubliceerd op: 19 november 2013, Laatst bewerkt op: 22 november 2013

Op 25 juni 2013 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de realisatie van 259 woningen op het perceel Sir Winston Churchilllaan 275. De ontwerpstukken hebben van 5 juli 2013 tot en met 15 augustus 2013 ter inzage gelegen en tijdens deze periode is er één zienswijze ingediend welke inmiddels is ingetrokken. Vervolgens heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 1 oktober 2013 besloten de definitieve omgevingsvergunningen te verlenen. De definitieve stukken liggen met ingang van vrijdag 4 oktober 2013 ter inzage tot en met 14 november 2013.

hofmeesters-1

Impressie vooraanzicht De Hofmeesters Treubstraat

Het Plan

Op de Sir Winston Churchilllaan 275 stond tot 2007 het kantoorgebouw van het productschap voor Vee, Vlees en Eieren. Dat jaar is het gebouw gesloopt en sindsdien ligt het terrein braak in afwachting van verdere ontwikkeling. Het bouwplan ziet op de ontwikkeling van 259 woningen en een parkeergarage waarin plaats is voor 259 auto’s. Het gaat om een gevarieerd aanbod van betaalbare huur en koop, uitgevoerd in een kwalitatief hoogwaardige architectuur. Het bouwplan bestaat uit twee woontorens van 45 en 51 meter hoog die door laagbouw met elkaar verbonden zijn. De parkeergarage onttrekt zich aan het zicht door een groen opgetild landschap. De ontsluiting van de parkeergarage is aan de Treubstraat.

hofmeesters-3

Bouw van start

Op woensdag 20 november 2013 verdienen gemeente Rijswijk, Vestia en Dura Vermeer met een feestelijke handeling de start bouw van De Hofmeesters in Rijswijk.

Bouwteamverband

In een vroeg stadium van het project, nog voor het verkrijgen van de bouwvergunning is er door Dura zowel esthetisch, functioneel als technisch  vernuftig in elkaar zit. Zo zijn wij als GaWaLo-installateur in samenwerking met Giesbers & van der Graaf (W-installateur) en Beers (Elektra-installateur) niet alleen

de installateur van dit werk, maar hebben wij tevens een adviserende rol en werken wij als één installatieteam met het zelfde doel. De realisatie van dit mooie unieke project, waar we met recht trots op mogen zijn.

Vermeer een bouwteam samengesteld om zowel de bouwkundige als installatietechnische aspecten op elkaar af te stemmen en zo in samen werking met de architect een gebouw te ontwerpen wat

hofmeesters-2

MFA de Passie Katendrecht Rotterdam
OpdrachtgeverStichting WoonCompas
AannemerBAM Woningbouw en BAM Utiliteitsbouw
Looptijd+/- 1 1/2 jaar

MFA De Passie wordt gerealiseerd in de Rotterdamse wijk Katendrecht en gaat ruimte bieden aan onder meer twee onderwijsinstellingen voor voortgezet onderwijs, woningen, (semi) publieke voorzieningen voor de wijk, een politiepost en een parkeervoorziening. De totale omvang van het werk betreft circa 27.000 m2 bruto vloeroppervlakte bestaande uit 15 bovengrondse bouwlagen en één ondergrondse bouwlaag. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Diederendirrix uit Eindhoven.
De start van het project is gepland voor april 2013 en zal eind 2014 worden opgeleverd.

tekst-mfa-de-passie

mfa-de-passie1

Bovengrondse parkeergarage met sportacc. Ikea te Utrecht
OpdrachtgeverIKEA Beheer BV, Amsterdam
OntwerpGert Jan Knevel, John van de Weg
ProjectteamLard Joordens en Jacques van Adrichem, Bas van Berkum, Ludo Schoone, Sven Willems, Ninja Zurheide, Dirk Jan Schaap
BouwmanagementIngenieursbureau Boorsma
AdviseursCAE Nederland (constructies), Halmos Adviseurs (installaties)
Hoofdaannemersportfaciliteiten en parkeergarage: ASK Romein;
IKEA winkel: diverse aannemers
LocatieVan Rensselaerlaan 7, Utrecht
Kavelgrootte45.000 m
Vloeroppervlak
40.000 m² – winkel
61.650 m² – parkeren
1.150 m² – parkeren sport
1.048 m² – clubhuis
18.700 m² – voetbalvelden
Start ontwerpJuni 2012
opleveringJanuari 2015

isu_afbeelding_11-ikea-utrecht

Dr. Struyckenplein te Breda
AannemerASK Romein Bouw
4 watervillas Bergse Plaat te Bergen op Zoom
OpdrachtgeverAannemersbedrijf Van Agtmaal
AannemerAannemersbedrijf Van Agtmaal
Looptijd1 jaar

Ook extreem luxe individuele bouw behoort tot de expertise van de Kraan Installatietechniek. In deze 4 luxe villa’s aan het water op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom hebben wij de gehele gewalo installatie verzorgt van riolering, water en gasleiding tot afwerken met luxe sanitair.

Het bijzondere aan dit project is het zinkwerk aan de buitenzijde van de woning wat wij uiteraard ook in eigenbeheer hebben vervaardigt en aangebracht.

waterwoningen-aim

17 woningen Schoonendreef Schoenmakershoek te Etten-Leur
AannemerNederlandse Bouw Unie

17-won

M.F.A. en appartementen De Mandt te Teteringen
AannemerBouwgroep Moonen Breda

MFA de Mandt Teteringen

Moonen Projectontwikkeling b.v. heeft, in samenwerking met DMV Architecten, de opdracht van de Gemeente Breda ontvangen om het plan te ontwerpen, ontwikkelen en uit te voeren. In samenspraak met de gemeente is het plan vanaf schetsontwerp uitontwikkeld tot een uitvoeringsgereed plan.

In de M(ulti) F(unctionele) A(ccommodatie) zijn ondergebracht:
– Twee basisscholen;
– kinderdagverblijf;
– buitenschoolse opvang;
– bibliotheek;
– jongerencentrum;
– sportzaal.

Op het MFA zijn acht appartementen geplaatst met daarnaast een appartementengebouw met twintig woningen, voorzien van parkeerruimte op de begane grond. Ook de volledige terreininrichting is door Bouwgroep Moonen gecoördineerd en uitgevoerd.

In een volgende fase kan het MFA nog uitgebreid worden met negen lokalen en er is ook nog ruimte op het terrein om tien woningen te bouwen.

mfa-tereringen

Starters en studenten woningen Easystreet te Breda
AannemerAannemersbedrijf Van Agtmaal BV
Gamma Roosendaal
OpdrachtgeverVan Neerbos Bouwmarkten
AannemerBVR Bouw Roosendaal
Looptijd0,5 jaar

Het project wordt gerealiseerd in de gemeente Roosendaal op het terrein van de woonboulevard. Dit project zal bestaan uit gebouw waarin de bouwmarkt “Gamma is gevestigd

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete “schoonwater” riolering in een vrijverval systeem gerealiseerd.

gamma-roosendaal-2

300 wooneenheden “Studenten huisvesting” te Delft
OpdrachtgeverLaurentius te Breda
AannemerBVR Roosendaal
Looptijd1,5 jaar

Het project wordt gerealiseerd in de gemeente Delft op het terrein van TU. Dit project zal bestaan uit gebouw waarin plaats is voor ruim 300 woonheden voor studenten van de TU Delft.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt. Bijzonder aan dit gebouw is dat het boven water staat en dat alle leidingen in aparte

project_delft01

Zorgcomplex “Sculptura” te Breda
OpdrachtgeverWonen Breburg te Breda
AannemerNederlandse Bouw Unie te Etten-Leur
Looptijd1 jaar

Gebouw bestaat uit 35 zorg appartementen, 4 woongroepen voor begeleidend wonen en algemene voorzieningen zoals centrale keuken ,recreatie ruimte en algemene zorgfuncties.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt.

Zorgcomplex Sculptura maakt deel uit van woonpark sculptura waarin De Kraan Installatie Techniek ook het loodgieterswerk verzorgt van 35 vrijstaande villa’s, 66 woningen en 3 woontorens met in totaal 248 appartementen.

Zorgcentrum “Heilige Hart Kerk” te Roosendaal
AannemerBVR Bouw Roosendaal
Looptijd1 jaar

Het project is een oude kerk die helemaal is gerenoveerd en nu voor zorg doeleinden wordt gebruikt.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, brandpreventie en sanitair verzorgt.

project_heiligehartkerk02

Begeleid wonen bij de Grote Rivieren in Hendrik-Ido-Ambacht
OpdrachtgeverGGZ-istelling De Grote Rivieren
AannemerV.O.F. Bouwcombinatie Van Wijnen-GN bouw
Looptijd1 jaar

In gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is de nieuwbouw van een complex van zestig appartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd. In deze voorziening komen mensen te wonen die geen therapie meer hebben, maar door hun psychische handicap langdurend begeleiding nodig hebben. In de voorziening is 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig.

Het appartementencomplex is ruim van opzet en biedt een goed leefklimaat voor de cliënten van De Grote Rivieren. Het ontwerp is van Architectenbureau De Jong, Gortemaker, Algra uit Rottterdam. Het komt iets ten noorden van het schachtgebouw van de Sophiaspoortunnel en grenst aan de ecologische zone, die dwars door De Volgerlanden loopt.

De diciplines die De Kraan installatietechniek beheerst zijn volledig benut. Zo zijn de water- en rioleringsinstallatie voor de betreffende toestellen geïnstalleerd.Ook zijn de hemelwater-afvoervoorzieningen verwezenlijkt. De sanitaire voorzieningen zijn geleverd en volgens de eisen en wensen van de aannemer en opdrachtgever geplaatst.

3d2

definitief-011

de-grote-rivieren-31

253 woningen “De Vier Werelden” te Spijkenisse
OpdrachtgeverDura Vermeer Bouw Rotterdam, Van der Vorm Vastgoed en Ballast Nedam Bouw West
AannemerDura Vermeer Bouw Rotterdam
Looptijd2 jaar en 3 maanden

De Vier Werelden is de 1e fase van De Dijk, één van de vier aaneengeschakelde projecten van De Elementen. In totaal komen er in De Vier Werelden 253 drie- en vierkamer-appartementen, in tal van uiteenlopende typen. Het gebouw is visueel opgedeeld in een viertal delen: Metropole, City, Village en Coast.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt. Bijzonder in dit gebouw is dat alle balkons verspringen en alle hemelwaterafvoeren weggewerkt zijn.

45 appartementen Elbe te Maasluis
OpdrachtgeverRabo Vastgoed BV
AannemerWaal Bouw
Looptijd1,5 jaar

De Elbe, de toren met 45 appartementen, heeft een opvallende vormgeving met vloeiende lijnen. De organische vorm en de warmgekleurde leistenen gevelbekleding geven het gebouw een unieke uitstraling. In de plattegronden van De Elbe zit veel variatie: op elke verdieping liggen drie royale driekamerappartementen, maar door de buigingen in het ontwerp van het gebouw vindt u zowel op de onderste verdiepingen als bovenin enkele extra grote appartementen. Alle appartementen hebben veel raampartijen, zodat u altijd een lichte woning heeft en naar twee of zelfs drie kanten kunt uitkijken. De balkons liggen op de hoeken van de appartementen, zodat u in elk geval uitzicht over het water van de Nieuwe Waterweg heeft.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt.

elbe-02

240 appartementen “Sculptura” te Breda
OpdrachtgeverWonenBreburg
AannemerNederlandse Bouw Unie
Looptijd2 jaar

Het project bestaat uit 240 appartementen verdeeld over drie toren liggend in het Woonpark “sculptura” in het Bourgondische Breda.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt. Bijzonder in deze gebouwen is dat ze deel uitmaken van een groot warmwater voorzien die ook het zorgcomplex voedt wat wij ook in dit project hebben gerealiseerd.

project_sculptura02 project_sculptura03

Zorgcomplex Slingedael te Rotterdam
OpdrachtgeverZorggroep Rijnmond
AannemerBVR Bouw Rotterdam
Looptijd1 jaar

Het project betreft de renovatie van verpleeghuis Slingedael. Het huidige verpleeghuis is gedateerd en voldeed niet aan de normen/eisen van deze tijd. Het verpleeghuis is na de volledige kaalslag en diverse uitbreidingen, ingericht zijnde eenpersoonskamer facilliteit. Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen en is opgedeeld in een aantal woongroepen. De woongroepen bestaan uit een woonkamer, rookruimte en een aantal eenpersoons kamers v.v. een badkamer. In het centrale gedeelte rondom het atrium zijn voorzieningen als fisiotherapie, kapper, winkel en kantoorfuncties gesitueerd.

De meerwaarde van De Kraan installatietechniek heeft zich in dit project geuit in de W-installatie. Hierbij gaat het om de water-, rioleringsinstallatie en de hemelwatervoorzieningen. Het sanitair dat is geplaatst is van hoge kwaliteit die zich specifiek voor dit project leent.

slingendael-1

slingendael-2

slingendael-3

149 appartementen “Schutsluis” te Maassluis
OpdrachtgeverSGBB
AannemerWaalbouw
Looptijd1,5 jaar

Gebouw bestaat uit 149 senioren appartementen verdeelt over drie torens en is gerealiseerd in Maassluis.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt

project_schutsluis01 project_schutsluis02

135 woningen “Kasteeltuinen” in Poortugaal
OpdrachtgeverBouwfonds
AannemerDura Bouw Rotterdam
Looptijd1,5 jaar

Het project bestaat uit 135 nieuwbouw woningen in het plan “ Kasteeltuinen” in Pootugaal

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie en sanitair verzorgt

project_kasteeltuinen01

project_kasteeltuinen02

151 woningen “Nessevesting” te Rotterdam
OpdrachtgeverBouwfonds
AannemerDura Bouw Rotterdam
Looptijd1,5 jaar

Het project bestaat uit 151 nieuwbouw woningen in het plan “ Nesevesting” in Rotterdam.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie en sanitair verzorgt

project_nessevesting

283 appartementen Murano te Zaandam
AannemerBouwcombinatie van Van Agtmaal en Van de Ven

Murano: grootstedelijk en toch intiem
Murano is een door bruggen verbonden eilandengroep in de Venetiaanse lagune. Hier komen de prachtige handgeblazen kristallen kroonluchters vandaan. Niet voor niets is daarom deze naam gekozen voor het grootstedelijke wooncomplex, dat in het ambitieuze Zaanse project Inverdan wordt ontwikkeld. Door het gebruik van veel glas in het ontwerp en pleinen die de woongebouwen met elkaar verbinden, krijgt Zaanstad met Murano een compleet nieuwe woonbuurt met een mediterrane uitstraling.

Geen gebouw hetzelfde
Het project omvat 283 appartementen, verdeeld over negen woongebouwen met prachtige Italiaanse namen. De woongebouwen Da Vinci, Galilei en Marconi zijn bestemd zijn voor de verkoop. De overige zes gebouwen komen in de verhuur. In Murano wordt geparkeerd onder een verhoogd dek. Twee appartemententorens  staan speels bovenop dit dek, de overige gebouwen staan langs de randen van het project. Vanaf de straat zijn de op het dek gesitueerde binnenpleinen bereikbaar door brede trappen, geïnspireerd op de bruggen die de gelijknamige Italiaanse eilandengroep met elkaar verbinden. In Murano is geen gebouw hetzelfde en door de uitgekiende zichtlijnen verschijnen er verassende doorkijkjes en prachtige binnenpleinen. Dit maakt Murano grootstedelijk en toch intiem.

Ruime keus
Murano is een plek waar iedereen wil wonen. Tussen de woongebouwen komen gezellige binnenpleinen. Het aanbod van de appartementen heeft bovendien zo’n grote verscheidenheid dat er voor elk wat wils beschikbaar is. Van klein tot groot, van eenvoudige tot zeer luxe appartementen. De grootte verschilt van één tot vijf kamerwoningen. Verder komen er woningen met en zonder balkon en penthouses met een schitterend dakterras. Wilt u bovenin wonen of liever onderin? Met uitzicht op het groene landschap of op de intieme binnenpleinen? Murano biedt een ongekend ruime keuze.

Levendige, autovrije binnenpleinen
Murano staat voor praktisch. U parkeert er onder het verhoogde dek. In de overzichtelijke parkeergarage heeft u een eigen parkeerplaats. Liften leiden naar de woongebouwen naar de levendig ingerichte binnenpleinen. In zo’n geborgen omgeving kom je graag thuis!

Unieke locatie
Murano ligt ten westen van het hoofdstation van Zaandam. Met een paar minuten lopen ben je bij het station én bij het levendige stadshart. Op een steenworp afstand van Murano ligt ook de Zaanse natuur met zijn weilanden, sloten, wuivende rietkragen en molens. Een paradijs voor buitenmensen. Murano is daarom de ultieme combinatie van stad en platteland!

murano

124 appartementen “Coopvaert” te Rottedam
AannemerDura Bouw Rotterdam en Ballast Nedam
Looptijd2 jaar

Gebouw bestaat uit 124 appartementen met op de begane grond een commerciële ruimte gerealiseerd midden op de Blaak in het centrum van Rotterdam.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt. Het bijzondere van dit gebouw is dat het is gerealiseerd op een minimale bouw plaats in het centrum van Rotterdam. En het gebouw heeft een hoogte van bijna 100mtr het behoord dan ook tot een van de hogere gebouwen in Nederland.

project_koopvaert

Zorgappartementencomplex De Wildenborch te Roosendaal
OpdrachtgeverWSG te Geertruidenberg
AannemerBVR Bouw Roosendaal
Looptijdfase 1: 1,5 jaar
fase 2 :1,5 jaar

Dit zorgappartementencomplex bestaat uit 3 torens. Allereerst werden er 2 torens van 7 lagen gebouwd en werden de bewoners uit de nog bestaande toren verhuisd naar de nieuwe torens. Daarna werd de bestaande toren gesloopt waarna men kon aanvangen met de bouw van een nieuwe toren van 11 bouwlagen. Tevens is er een commerciële ruimte aanwezig.

In dit project is door De Kraan Installatietechniek de complete riolering, waterinstallatie, droge blusleidingen en sanitair verzorgt.

project_wildenborch

project_wildenborch02